In het voorjaar aan de bak in je tuin? Of er alleen lekker van genieten?

tuin onderhoud

Herken je dit: dat het mooie weer aanbreekt en je maar binnen blijft zitten omdat je tuin niet om aan te zien is? Eigenlijk kun je er niet eens fatsoenlijk zitten! En als je er zou gaan zitten dan zou je geen rust krijgen doordat je alleen maar kan zien wat er allemaal aan onderhoud en gebreken aan je tuin zijn. Dat is jammer, zeker wanneer het voorjaarszonnetje zich voor het eerst laat zien. Een hovenier kan dan uitkomst bieden.

Wat kan een hovenier of tuinman precies voor je doen?

Een hovenier is gespecialiseerd in het gezond houden van alle natuur elementen zoals bloemen, planten en bomen. Daarnaast kan een hovenier uitstekend uit de voeten met bestratingen van terrassen, paadjes door de tuin en borders maar ook houtwerk zoals veranda’s en tuinhuisjes kunnen ze meestal voor je onderhouden. Als je zelf geen liefhebber van tuinieren bent, dan kun je deze zaken bijvoorbeeld aan een hovenier overlaten:

  • Snoeien en ‘voorjaarsklaar’ maken van planten en bomen
  • Nieuwe beplanting planten
  • Het verwijderen van onkruid en dode bladeren
  • Terrasreiniging (bijvoorbeeld als je veel last hebt van groene aanslag op je terras)
  • Aanleggen of netjes maken van je borders en plantenbakken
  • Decoreren en verlichting
  • Bemesten van de tuin en vooral het gazon

Natuurlijk kan het zijn dat je van sommige dingen wél de lol inziet. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van bloemen, decoraties of nieuw meubilair. Dit kun je uiteraard ook afspreken met de hovenier of tuinman, dan is het helder wie welke taken op zich neemt. Zo houdt je alleen de tuinklusjes over die je met plezier kan uitvoeren.

Waarom tuinonderhoud aan een hovenier overlaten?

Als je graag geniet van het zonnetje maar zelf niet zoveel zin hebt om te tuinieren, dan biedt een hovenier uitkomst. Natuurlijk kan het ook zijn dat je door fysieke klachten niet meer in staat bent om je tuin zelf bij te houden. In zo’n geval kun je ook een beroep doen op een hovenier of tuinman. Je kunt er bij de meeste hoveniersbedrijven voor kiezen om een abonnement af te sluiten. Dat betekent dat de hovenier dan bijvoorbeeld in het voor- en in het najaar bij je langskomt om alles in orde te maken zodat je zelf geen grote klussen hebt waarbij je bijvoorbeeld snoeiafval moet afvoeren. Zo zijn er allerlei mogelijkheden, stem met je hovenier af wat jou het beste past!

Dit vind je misschien ook leuk...