E-chopper rijden in de Drentse natuur

Ben je een natuurliefhebber en zoek je graag de rust op? Of houd je van de natuur maar óok van actie? In beide gevallen is rijden op een e-chopper door het prachtige Drenthe een waanzinnig goed idee. Rijden op een e-chopper is leuk om te doen, het is niet moeilijk en het geeft je een stoer en vrij gevoel. Het zonnetje op je gezicht en gáán! Bovendien is het een geschikt uitje voor zowel het gezin, personeelsfeest of met vrienden. Ook kinderen kunnen vaak gewoon mee want er zijn ook tweepersoons e-choppers te huur of ze kunnen worden voorzien van een kinderzitje.

Waarom zijn e-choppers zo populair?

E-choppers hebben brede banden waardoor je lekker ‘op de weg ligt’. Hierdoor krijg je echt het gevoel te ‘cruizen’. Verder zijn de scooters geruisloos, dus je hoort alleen de banden over het asfalt suizen. Dit geeft je de mogelijkheid om gezellig bij te kletsen onderweg, je hoeft immers niet over een brommend kabaal heen te schreeuwen. Het maken van een e-chopper tour is erg populair onder groepen, maar ook voor familie- en gezinsuitjes kiest men steeds vaker voor de e-chopper. Op sommige scooters kan een kinderzitje bevestigd worden of kunnen kinderen achterop bij een volwassene waardoor ook de kleinsten gezellig mee kunnen touren.

E-choppers vallen onder de snorfietsen en mogen daarom bestuurd worden door personen vanaf 16 jaar die in het bezit zijn van een (brommer)rijbewijs.

Er is geen mooiere plek om een tour te maken

Drenthe is een prachtige provincie met veel natuurschoon. Bekend is onder andere het Dwingelderveld en natuurgebied Bargerveen in de buurt van Emmen. Zeker in het voorjaar en de zomermaanden is e-chopper rijden door de Drentse natuur een fijne bezigheid voor jong en oud. Diverse gezellige dorpjes nodigen uit om onderweg even te stoppen en lekker te lunchen of gezellig wat te drinken. Ook zijn er hier en daar picknickbanken geplaatst maar kan je ook gewoon een kleedje meenemen (in een rugtas) om ergens in het droge gras een plekje te zoeken voor een picknick tijdens de rit. Pas hierbij wel op, want vooral in het Bargerveen gebied kunnen adders in het gras zitten. Je ziet deze weliswaar niet vaak maar kan zou maar gebeuren.

Dieren tijdens de e-chopper rit

Ook vele leuke anders dieren kan je onderweg spotten tijdens het rijden. Zo zijn schapen, geiten, koeien, reeën, hazen, konijnen, en vele soorten grotere en kleinere vogels te zien. Het blijft natuurlijk dus je moet wel een beetje geluk hebben en de ogen goed open houden. Doordat de e-chopper geruisloos rijdt slaan de dieren meestal niet op de vlucht en kan je deze vaak van behoorlijk dichtbij naderen. Alle reden om eens een ritje te maken door het mooie Drentse natuurlandschap!

Dit vind je misschien ook leuk...