Geld Besparen met energiezuinige verlichting

Geld besparen zorgt ervoor dat je je euro’s aan andere, leukere dingen kan besteden! Altijd goed dus! Verlichting is een heel laagdrempelige manier om te bezuinigen zonder dat het ‘pijn’ doet. Je hoeft niet in de kou te zitten, minder (lekker) te eten of andere ongemakken te ondergaan. Led verlichting is vele malen zuiniger, geeft net zoveel opbrengst en gaat ook nog veel langer mee. Tevens is het vriendelijker voor het milieu.

Check eens welke verlichting je in huis hebt

Vaak sta je er niet echt bij stil welk type lampen je in huis hebt. Je drukt op de schakelaar en er is licht. Maar is het energiezuinige verlichting of lopen de kosten snel op? Hoe vaak moet je de lampen vervangen? In heel veel woningen zijn nog steeds wel wat gloeilampen, halogeenlampen of TL buizen te vinden. Denk ook eens aan de buitenverlichting, kelder en zolder! Het loont altijd om deze te vervangen voor energiezuinige verlichting.

Armaturen kunnen vaak blijven

Je denkt misschien dat je met de boormachine en spanningzoeker aan de slag moet om je verouderde lampen te vervangen voor energiezuinige verlichting maar dat valt meestal reuze mee! Bij een specialistisch bedrijf zoals een groothandel voor energiezuinige verlichting kan je je laten voorlichten voor handige keuzes. Vaak zijn er ledlampen beschikbaar die in bestaande, veel voorkomende, armaturen passen. Zo hoef je alleen de lamp zelf te vervangen maar niet de armatuur waar je de lamp in plaatst.

Ook lampen die weinig gebruikt worden

Veel mensen vinden het niet nodig om TL verlichting of gloeilampen te vervangen wanneer deze weinig worden gebruikt. Of ze stellen dit uit tot deze stuk gaan. Begrijpelijk maar eigenlijk niet handig. Want ook al brand zo’n lamp maar enkele minuten, ze verbruiken dan soms wel 20 keer zoveel dan een energiezuinige ledlamp! Dat loopt snel op, zeker als dit nog jaren doorgaat omdat de lamp toch nog lang mee gaat vanwege het weinige gebruik. Begin meteen met besparen en vervang vandaag nog je energie slurpende lampen!

Dit vind je misschien ook leuk...