Uitjes in Nederland: De robbenboot van Texel!

TX44 robbenboot Texel

Laten we leren van het feit dat we even niet de hele wereld rond hebben kunnen vliegen, voor weinig geld, om vakantie te houden. Te ontsnappen aan de drukte en de sleur. We hebben geleerd dat ook Nederland veel te bieden heeft. Niet alleen de Efteling en de Pier van Scheveningen, ook prachtige natuur, bijzondere architectuur en gezellige winkeltjes en.. de zee!

De zee trekt

Nederland ligt aan de zee en we beseffen niet half hoe fijn dat is. Niet voor niets trekken zoveel Duitsers elk jaar door ons land naar de zee en dan vooral naar de Waddeneilanden. Zij missen het, en wij hebben het gewoon! Alleen, net als zoveel dingen in het leven, staan wij er niet bij stil hoe blij we ermee moeten zijn. Hoewel… Bijna elke Nederlander trekt toch regelmatig naar de kust. De Pier van Scheveningen is toch vooral zo’n fijne en unieke plek doordat het aan de kust ligt. Onze ‘tvtas’ eilanden worden elk jaar druk bezocht door onszelf. Het liggen op het strand, lopen langs de golven, garnalenvissen en zandkastelen bouwen… Het trekt ons aan.

Texel

Het grootste eiland van Nederland is Texel. Gemakkelijk en snel bereikbaar, voor weinig geld met de veerboot vanaf Den Helder. Ook met de auto goed te doen wat de drempel extra laag maakt. Op Texel wanen we ons ineens in een andere wereld. Een wereld van ontspanning en van vakantiegevoel. Je kan er allerlei bezienswaardigheden bezoeken zoals de vuurtoren of Ecomare. Het eiland is ook perfect om te fietsen of (elektrisch) te scooteren. Natuurlijk is er volop strand maar ook, ondanks de vele recreatie parken, ook veel natuur. Een boswandeling op Texel is ook goed te doen en zelfs in het hoogseizoen is het niet druk in de natuurgebieden.

Robbenboot

Een mooie besteding voor een dagdeel is ook het varen met een robbenboot. Er zijn in de haven van Oudeschild diverse mogelijkheden. Een van de grootste en daardoor goedkoopste en meest complete tochten, is de robbenboot TX44. Het schip uit 1949 heeft een boeiende geschiedenis en is diverse keren grondig verbouwd. De huidige eigenaren Erik en Karin varen een groot deel van het jaar met de boot een mooie route van zo’n 2 uur die je niet alleen langs de zeehonden brengt (zonder ze te verstoren) maar ook door de Marinehaven van Den Helder waar vele oorlogsschepen zijn te bekijken.

Interessante weetjes

Een duidelijke stem verteld je allerlei weetjes over Texel, de TX44 robbenboot, de zeehonden en het gebied waar je vaart. Dit gebeurt in meerdere talen (afhankelijk van de gasten aan boort). Kapitein Erik grijpt daarnaast regelmatig de microfoon om je te wijzen op bezienswaardigheden die toevallig op dat moment opduiken, zoals een oefening van de reddingsbrigade of een bijzonder natuurverschijnsel.

Verleden in de horeca

Erik en Karin hebben jarenlang een restaurant gehad en tevens gewerkt in de muzikale entertainment. Het vermaken en plezieren van hun gasten hebben ze van het restaurant meegenomen naar de robbenboot. De gastvrijheid straalt van beide, maar ook het aanwezige personeel, af. Je merkt dat beide er vooral mee bezig zijn om jou een fijne ervaring en vakantiegevoel te bezorgen! Bovendien hebben ze de beste horeca die je maar aan boort van een schip kan wensen. Echt lekkere koffie en wat lekkers erbij en een ruim assortiment. En daarom is deze robbentocht op Texel echt een aanrader: niet alleen om wat je onderweg te zien krijgt maar ook de beleving is on-Nederlands plezierig!

Dit vind je misschien ook leuk...