Verpleegkundigen willen er modieus uitzien!

medisch personeel

Ieder persoon heeft behoefte aan het uitdragen van diens eigen identiteit. We houden niet allemaal van hetzelfde en willen graag laten zien wat wij tof en modieus vinden. In veel beroepen kan dat ook op de werkvloer. Als je op een kantoor werkt of op een school of in een winkel dan kan je meestal dragen wat je wilt. Maar er zijn ook veel beroepen waar dat niet kan. Loonwerkers dragen een overal en stevige werkschoenen en veiligheidshesjes en in veel bedrijven is ook sprake van bedrijfskleding met logo’s en speciale eisen aan kleding.

Medische witte jasjes

In medische beroepen zie je altijd witte jasjes en bijpassende broeken en daar zijn natuurlijk redenen voor. De ruimte om jezelf modieus te uiten is in medische beroepen zoals in ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartspraktijken en andere medische instellingen erg klein.

Eigen identiteit

Maar ook in de medische beroepen hebben mensen behoefte aan een eigen identiteit. Iets van zichzelf inbrengen kan het werk een stuk prettiger maken en daarom is daar ook steeds meer ruimte voor. De jasjes blijven grotendeels wel maar daar buiten zie je toch steeds meer verschillen in kleding en accessoires.

Kleine eigen uitingen, zoals horloges en scharen

En dit zie je terug in kleine uitingen die de eigen smaak benadrukken. Zo zijn er inmiddels scharen met leuke print te koop voor mensen met een medisch beroep maar ook horloges en, oorbellen en sokken. Het zijn kleine accenten die net de ruimte geven om je eigen smaak te combineren met de voorgeschreven kleding.

Medische klompen

Ook zijn medische klompen in korte tijd populair geworden. Er zijn verschillende merken klompen op de markt die uitstekend geschikt zijn voor gebruik in het ziekenhuis of andere medische instellingen. Deze klompen zijn ergonomisch en hygiënisch verantwoord maar ook worden ze in allerlei hippe modieuze printjes en kleuren verkocht. Onder verpleegkundigen en zusters  zijn de medische klompen echt een rage geworden, waarbij soms elke dag van een week een ander setje klompen gedragen wordt.

Ruimte voor eigen stijl

Zo is er ook voor de verpleegkundige, met beperkte ruimte door voorgeschreven kleding, nu toch een scala aan mogelijkheden om er modieus en in je eigen stijl bij te lopen tijdens je werk!

Dit vind je misschien ook leuk...